maandag 28 augustus 2017

Zondag 27 augustus 2017 - De langste dag

Vandaag fietsten we zessenzestig kilometer, het meeste van alle dagen. Maar we konden niet direct vertrekken omdat Lotte weer platte band had, deze keer aan haar voorband. Gelukkig had Pieter-Jan (de papa van Ade en Mira) nog een nieuwe binnenband.

Eerst fietsten we nog naast de Schelde en daarna door Gent. Daar waren veel mooie gebouwen die voor veel toeristen zorgden. In Gent hebben we gepicknickt. Daarna zijn we doorgefietst langs veel kanalen.
Het was warmer als gisteren maar we voelden het niet zo aan omdat we in de namiddag in de schaduw fietsten.

Toen we aankwamen bij de warmshower zagen we dat de kinderen daar veel ouder waren dan oma en opa hadden gezegd, ze waren ook met meer, drie kinderen Zita en Ella (7) en Hannes (9). Er waren ook een neef en een nicht van hen daar. Toen hebben we allemaal samen een modeshow nagespeeld, Ik was Carmen en ook de presentator en Lotte was een monster.
1 opmerking:

 1. Dag Lotte, Renske, oma José en opa Marc,

  Eerst ons even voorstellen aan Lotte en Renske: wij zijn Jeannine en Jean Marie, goede vrienden van jullie oma en opa en hebben jullie wel al enkele keren gezien. Herinneren jullie zich nog die wandelzoektocht in Nederokkerzeel achter de vorige woning van jullie oma en opa samen met de GPS ? Jullie broertje alsook wij waren er toen bij. Dat was toen ook een hele leuke namiddag !

  Deze morgen kreeg ik een email van jullie fiere opa, die met veel enthousiasme vertelde van jullie avontuur en de blog van Renske. Dus heel nieuwsgierig hebben wij onmiddellijk de blog gelezen ... elke dag een nieuw verhaal, nieuwe ontmoetingen, nieuwe ervaringen ... behalve dan die platte banden, die hoeven zich niet elke dag te herhalen !

  Zeg wat een geweldige foto is dit van jullie vier aan de zee ! Jullie mogen terecht fier zijn ... want wat een glans prestatie méér dan 220 km en dit op slechts vier dagen tijd. Dit is werkelijk een prachtig staartje dat jullie aan de vakantie breien ! Jullie nieuwe juf of meester gaat dit moeilijk kunnen geloven. Hopelijk blijft het mooie weer aan jullie zijde totdat jullie terug thuis zijn.

  Renske dankjewel voor die mooie blog van jou ... je schrijft dat met zoveel zin voor detail dat wij jullie fietstocht bijna heel goed kunnen volgen. Je voegt er nog eens zoveel leuke foto’s aan toe zodat wij helemaal in jullie verhalen kunnen duiken. Je gebruikt wel woorden zoals warmshower ... denk je dat iedereen die jouw blog leest weet wat dit betekent ? De echte fietsers zoals jullie wel, maar misschien vele van jouw vriendjes en vriendinnetjes nog niet ? Die vinden het misschien ook wel eens leuk om op die manier op vakantie te gaan ? Jullie hebben wel heel veel geluk met zo'n oma en opa dat die elk jaar opnieuw zo'n avontuur met jullie willen maken ! Hebben jullie al zitten nadenken naar waar jullie volgende zomer zouden fietsen ? Er zijn zeker en vast nog vele plaatsen die heel mooi zijn en die jullie nog niet kennen. Begin al maar te dromen en jullie oma en opa wat inspiratie te geven 

  Lotte, wij denken dat er heel veel opa’s, oma’s, papa’s, mama’s en andere kindjes, die ook heel graag fietsen erg nieuwsgierig zijn naar jullie leeftijd. Eenmaal zij weten dat je helemaal nog niet oud hoeft te zijn om zo’n reuze fietstocht te maken, kunnen zij misschien ook plannen gaan maken voor de volgende vakantie ?

  Wij wensen jullie nog een fantastische terugreis toe … gebeurt dit ook met de fiets of met de trein ? Als het al fietsend is, wensen wij jullie mooi droog weer, de wind van achter, leuke ontmoetingen en helemaal geen pech onder weg.

  Zonnige groetjes van uit Pulle
  Jeannine en Jean Marie

  BeantwoordenVerwijderen

Woensdag 30 augustus - Terug naar huis

Vandaag gingen we terug naar huis. Maar het regende heel hard ’s ochtends dus wachtten we nog even, we fietsten ook niet naar Blankenberge ...