maandag 28 augustus 2017

Zaterdag 26 augustus 2017 - Rivieren-dag

Vandaag hebben we heel veel langs rivieren gefietst. Eerst fietsten we langs de Nete, daarna kwamen we bij de Dijle, dan de Rupel waar we een meneer tegenkwamen die in Engeland woonde maar eigenlijk een Mexicaan was en die op weg was naar zijn vriendin in Boedapest. Na de Rupel gingen we naar het dorp Willebroek waar we onze picknick hebben gekocht. Daarna fietsten we langs de grote rivier de Schelde.  Daar hebben we gepicknickt toen ook de veerboten waren gestopt om te middageten.

Zelf hebben we daarna  ook op de veerboot gezeten omdat we naar de overkant moesten. Aan die kant van de Schelde hebben we vijfendertig kilometer gefietst. Toen was het wel warm dus zijn we even onder een brug gestopt om een appel te eten en even te rusten. Wat verder hebben we toen ook in een café iets gedronken. Toen we met de veerboot terug aan de andere kant waren was het nog maar vijf kilometer tot aan de warmshower.

Vandaag hebben we in totaal ongeveer 60 km gefietst. De mensen die er woonden hadden twee kinderen, Ade (3) en Mira (6). In hun tuin stond bijna een hele speeltuin, een glijbaan, een trampoline, een touwenparcours en een soort schommel aan een kabelbaan. De papa van Mira en Ade had dat allemaal zelf gemaakt. Hij maakte ook eten voor ons.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Woensdag 30 augustus - Terug naar huis

Vandaag gingen we terug naar huis. Maar het regende heel hard ’s ochtends dus wachtten we nog even, we fietsten ook niet naar Blankenberge ...